Son Dakika Haberleri

Önceki 2.Sayfa Sonraki

il-title">Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu
13/03/2024 15:09:54 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından bugün yeniden yargılama yapıldı. Vahşi olayın cezasız kalmasını istemeyen hayvanseverler, Keloğlan'ın tutuklanması için çağrıda bulunmuştu. Keloğlan, iyi hal indirim uygulanarak "Kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulandı.

il-title">Oruçluyken kan vermek, kan almak orucu bozar mı? (Diyanet'e göre orucu bozan durumlar)
13/03/2024 14:18:06 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Oruçluyken kan vermek ve kan almanın orucu bozup bozmadığı, ramazan ayının gelişiyle birlikte merak konusu oldu. Oruç tutarken bilmeden yapılan bazı eylemler nedeniyle oruç bozulabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarla ise orucu bozan durumlar açıklığa kavuşuyor. Peki, oruçluyken kan vermek, kan almak orucu bozar mı?

il-title">LGS hakkında sıkça sorulan sorular yanıtlandı: LGS başvurusu nereden yapılacak, başvuru ücretli mi?
13/03/2024 14:18:06 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzunun yayımlanmasının ardından, sınava ilişkin sıkça sorulan sorular da yanıtlandı.

il-title">Eros'un katili İbrahim Keloğlan için tutuklama talebi
13/03/2024 14:18:06 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Türkiye'nin günlerce konuştuğu vahşi olayın cezasız kalmasını istemeyen hayvanseverler, Keloğlan'ın tutuklanması için çağrıda bulunurken savcı, sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.

il-title">Unutarak yemek içmek orucu bozar mı? Orucu bilerek bozmanın kefareti nedir?
13/03/2024 12:19:13 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Ramazan ayında oruç ibadetiyle ilgili bir çok soru gündeme geliyor. İbadetlerini hakkıyla yerine getirmek isteyen vatandaşlar, orucun bilerek veya bilmeden bozulması durumunda dini açıdan ne gibi yaptırımlar olduğunu merak ediyor. Peki, unutarak yemek içmek orucu bozar mı? Orucu bilerek bozmanın kefareti nedir?

il-title">Kadınlar adet (regl) ve lohusalık hallerinde oruç tutabilirler mi? Niyetliyken adet olmak orucu bozar mı?
13/03/2024 12:19:13 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Ramazan ayında oruç tutmak isteyen kadınlar, regl dönemlerinin oruca etkisini merak ediyor. Peki, kadınlar adet (regl) ve lohusalık hallerinde oruç tutabilirler mi? Niyetliyken adet olmak orucu bozar mı?

il-title">Diyanet yanıtladı: Hamileler oruç tutabilir mi? Emziren anne oruç tutabilir mi?
13/03/2024 12:19:13 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Hamile veya emziren kadınlar, oruç ibadetini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceklerini merak ediyor. Oruç tutmanın zorunlu ve zorunlu olmadığı durumlar vardır. Hamile olan ve hünüz bebeğini emzirmeye devam anneler, hamile olmanın oruç tutmaya engel olup olmadığını araştırıyor. Peki, hamileler oruç tutabilir mi? Emziren anne oruç tutabilir mi?

il-title">Orman Haftası ne zaman? (Ormancılık Günü ve Orman Haftası tarihleri)
13/03/2024 11:05:46 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Dünya Ormancılık Günü, Türkiye'de Orman Haftası ve Ağaç Bayramı adıyla da adlandırılır. Amacı ormanların önemini öğretmektir. Hafta boyunca fidan dikilir ve ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.

il-title">Ali Koç'un eşi Nevbahar Demirağ Koç kimdir?
13/03/2024 11:05:46 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">"Bir Fincan Kahve 40 Soru"nun ilk konuğu Nevbahar Demirağ Koç, yalısını program için açtı. Soruları Nejat İşler sordu, Ali Koç’un eşi Nevbahar Demirağ Koç soruları cevapladı. Görüntüler sosyal medyada da çok konuşuldu. Peki, Ali Koç'un eşi Nevbahar Demirağ Koç kimdir?

il-title">Zekat ne zaman verilir? Kimler zekat vermekle yükümlüdür? (Diyanet'e göre nisap ölçüsü)
13/03/2024 11:05:46 - Kaynak: ntv - Kategori: E html> sub-title">Zekat ne zaman verilir sorusunun yanıtı, dini yükümlülüklerini yerine getirmek isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Zekâtla yükümlü olmak için esas alınan zenginlik ölçüsü olan nisap miktarının ne kadar olduğu, dinen zekat vermekle yükümlü kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, zekat ne zaman verilir? Kimler zekat vermekle yükümlüdür?